Home > Bombrief gaat af bij hoofdkantoor ING in Amsterdam

Bron en foto: NOS Nieuws 13-02-2020

Bij het hoofdkantoor van ING in Amsterdam is een bombrief afgegaan. Hierbij is een persoon licht gewond geraakt vanwege het inademen van rook. Deze persoon is uit in de ambulance gecontroleerd en maakt het goed.

Een medewerker van de ING verklaard dat de bom af ging toen de medewerker hem openmaakte. Dat gebeurde rond 12.00 uur.

De politie is een onderzoek gestart in het bankkantoor in de Bijlmer. Ook medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie zijn aanwezig om de plek waar de bom afging te onderzoeken.

Vanochtend werd ook een bombrief gevonden bij een bedrijfspand in Leusden. Dat explosief ging niet af en werd onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

Gisteren ontploften twee bombrieven in Amsterdam en Kerkrade, daarbij raakte niemand gewond. Volgens de politie worden de brieven verstuurd door een afperser die een bedrag in bitcoins eist.

Vanochtend belde een postbezorger naar de politie toen hij in Oudenbosch rook uit een pakketje zag komen. Na onderzoek bleek dat er sprake was van vals alarm.

In het pakketje zat een fles met een middel dat wordt gebruikt in koelsystemen. Vermoedelijk was de rook hierdoor ontstaan.

Zie hier het gehele bericht