Diensten van Cocoon

Cocoon risk management verzorgt al sinds 2000 praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security & Design. Wij denken mee, inventariseren uw risico’s en voorzien u van professioneel onderbouwd advies op maat.
Wij zijn ook gespecialiseerd in het analyseren van terreur gerelateerde risico’s en het herkennen van en omgaan met geïmproviseerde explosieven. Door de toenemende vraag om hulp uit het bedrijfsleven hebben wij met enkele partners en externe experts de krachten gebundeld en zichtbaar gemaakt via deze website.
Specifiek voor het risico op bombrieven en pakketten hebben wij de volgende drie diensten ontwikkeld.

Beleidsadvies

Een bombrief of poederbrief, of zelfs maar de dreiging ervan, kan enorme impact hebben op de bedrijfscontinuïteit of de integriteit van uw organisatie. Maar ook kan het enorme impact hebben op uw medewerkers of bezoekers.

Meer lezen

Training

Het is goed moeilijk om een bombrief, poederbrief of bompakket als zodanig te herkennen. De poster die wij kosteloos beschikbaar stellen kan daar enorm bij helpen.

Meer lezen

PEN Testen

Een poster, een training en een goed beleid zijn natuurlijk van groot belang om het effect van een bombrief, bompakket of bomdreiging beperkt te houden. Maar dergelijke situaties komen ook weer niet zo vaak voor dat medewerkers permanent alert blijven en door praktijksituaties ervaring op doen.

Meer lezen

Ontvang onze gepersonaliseerde poster

Informatie over bombrieven

Een bombrief is een geïmproviseerd explosief (IED) dat eruit ziet als een normaal pakketje of brief. Een dergelijke dreigbrief kan ook een kogel, een biologische of chemische stof, straling of een cyberbom bevatten.
Aanslagen met bombrieven zijn bedoeld om geadresseerden te doden, verwonden of intimideren. Het versturen van een bombrief is een vorm van terrorisme. Een cyberbom is een uitzondering, deze is bedoeld om het bedrijf van binnenuit aan te vallen.