Diensten > Beleidsadvies

Beleidsadvies

Een bombrief of poederbrief, of zelfs maar de dreiging ervan, kan enorme impact hebben op de bedrijfscontinuïteit of de integriteit van uw organisatie. Maar ook kan het enorme impact hebben op uw medewerkers of bezoekers.

Bedrijven en organisaties die hier al eens mee te maken hebben gehad weten dat maar al te goed.

Het is dus verstandig om beleid te hebben. Hoe herkent u een verdacht postpakket, wat doet u na een bommelding of ten tijde van een verhoogde dreigging en hoe zorgt u dat u zo snel als mogelijk weer aan het werk kunt na een incident.

Allemaal vragen die in een eenvoudig beleid kunnen worden opgenomen. De facilitaire organisatie, de beveiliging en de bedrijfshulpverlening van elke organisatie moeten zijn voorbereid op dergelijke incidenten. Zo blijft een incident wellicht beheersbaar en ontwikkeld deze zich niet tot een crisis.

Bij Cocoon risk management hebben wij al meer dan 20 jaar ervaring, hebben we veel kennis van explosieven en poederbrieven en hebben we zelfs in 2003 een aanslag met een bompakket op Eurojust mogen verijdelen.

Sinds Cocoon in 2019 het label Red Team Experts oprichtte is ze al actief met het in de praktijk kunnen trainen. We doen dit door de dreiging van bombrieven op te nemen in de PEN testen. Realistische oefeningen maar dan zonder gevaar voor de mensen en de bedrijfsvoering.

Neem contact op

Ontvang onze gepersonaliseerde poster

Informatie over bombrieven

Een bombrief is een geïmproviseerd explosief (IED) die eruitziet als een normaal pakketje of brief. Een dergelijke dreigbrief kan ook een kogel, een biologische of chemische stof, straling of een cyberbom bevatten.
Aanslagen met bombrieven zijn bedoeld om geadresseerden te doden, verwonden of intimideren. Het versturen van een bombrief is een vorm van terrorisme. Een cyberbom is een uitzondering, deze is bedoeld om het bedrijf van binnenuit aan te vallen.