Diensten > Training

Training

Het is goed mogelijk om een bombrief, poederbrief of bompakket als zodanig te herkennen. De poster die wij kosteloos beschikbaar stellen kan daar enorm bij helpen.

Maar het effectief gebruiken van de poster hangt natuurlijk ook af van meer kennis over de verschillende vormen van schadelijke stoffen die kunnen worden gebruikt, de beperkingen van briefpost en pakketpost waar de aanslagpleger tegenaan loopt, wat nu precies wel en niet verstandig is om te doen.

Maar het belangrijkste is misschien nog wel om een eerder, als verdacht gekenmerkt stuk, te kunnen verifiëren en zo de dreiging definitief vast te stellen dan wel alsnog af te schalen.

Het herkennen van verdachte poststukken en hoe om te gaan met geïmproviseerde explosieven of verdachte items is te leren. Ik stel mijn jarenlange ervaring als opleidingsdeskundige en instructeur op de EODD school van het Ministerie van Defensie graag ter beschikking zodat ook anderen beter leren omgaan met dit grote risico. Wij staan ook open voor het ontwikkelen van een maatwerkopleiding voor specifieke situaties.

Cocoon risk management, Michel de Bruijn

Let op: de link naar onze inschrijfmodule voor de verschillende opleidingen is nog niet actief. Heeft u interesse in een opleiding dan kunt u ons ook gewoon een bericht sturen of bellen. Contactinformatie vindt u via deze link

Training 1

Herkennen verdachte poststukken

Leer hoe je een bompakket herkent nog voordat hij de organisatie in gaat en tot veel schade kan leiden. Ook leer je wat je precies moet doen als een pakket eenmaal verdacht is. Deze opleiding is bedoeld voor de zogenaamde ‘first line of response’.

Training 2

Verdachte poststukken op high risk locaties

Bromdreigingen zijn in de high risk sector, maar ook in andere specifieke sectoren een reëel risico. Bij deze opleiding gaan we dieper in op de inhoud van een bompakket, de werkwijze en motivatie van aanslagplegers en het bepalen van maatregelen bij incidenten.

Training 3

Managen van een bomdreiging

Deze opleiding is bedoeld voor managers van de ‘first responders’. Schrijven van beleid, in- en externe communicatie, berekenen van een safe distance en het implementeren van risico beperkende maatregelen komen allemaal aan bod in deze training voor leidinggevenden.

Ontvang onze gepersonaliseerde poster

Informatie over bombrieven

Een bombrief is een geïmproviseerd explosief (IED) dat eruit ziet als een normaal pakketje of brief. Een dergelijke dreigbrief kan ook een kogel, een biologische of chemische stof, straling of een cyberbom bevatten.

Aanslagen met bombrieven zijn bedoeld om geadresseerden te doden, verwonden of intimideren. Het versturen van een bombrief is een vorm van terrorisme. Een cyberbom is een uitzondering, deze is bedoeld om het bedrijf van binnenuit aan te vallen.