Ervaring en expertise

In 1999 deed Rob van Dijk (Founder) onderzoek en ontwikkelde, in samenwerking met organisaties als de EOD, voor een grote financiële instelling beleid op het gebied van bombrieven en bommeldingen. Het gevolg was een poster met verdachte kenmerken, een gedegen beleid en korte trainingen voor beveiliging, postkamer medewerkers en de BHV organisatie.

Vervolgens volgde Rob van Dijk (Founder) verschillende opleidingen zoals Security Techniek aan de Haagse Hogeschool. Onderdeel van deze opleiding was het herkennen en omgaan met de dreiging met explosieven. Tijdens deze opleiding werd onder leiding van een expert van de KLPD onderzoek gedaan naar geïmproviseerde explosieven zoals snijladingen.

In 2003 verijdelde Rob van Dijk (Founder) als interim Head of Security General Services & Events een aanslag op de toenmalige President van Eurojust in Den Haag. Het middel tot succes was de poster die in 1999 al werd ontwikkeld.

Vanaf 2013 volgde Rob van Dijk (Founder) nog verschillende specialistische opleidingen zoals Anti Terrorism Officer (ATO) in Keulen, Assessing Terrorism Related Risks in Den haag (beide van het S2 institute) en volgde verschillende studiedagen over aanslagen, risico calculaties en impact analyses.

Naar aanleiding van de CIB bombrieven, die begin 2020 in Nederland werden verstuurd, vroegen verschillende klanten om ze te adviseren, hun medewerkers te trainen maar ook om te oefenen middels PEN testen. Hieruit (en omdat we tijd over hadden door de Corona crisis) is deze website ontstaan en zijn direct verschillende samenwerkingen opgezet met andere experts en trainers.

De website bombrieven.nl is overigens ook meteen in andere talen en landen gelanceerd. Zie onze kennisbank waar wij allemaal actief zijn.

Neem contact op

Ontvang gratis onze poster met verdachte kenmerken van een bombrief, een kogelbrief of een poederbrief!

Met de juiste informatie herkent u 95% van de bombrieven als verdacht.

Vul via de onderstaande knop uw wensen in en wij zorgen ervoor dat uw gepersonaliseerde poster netjes via de mail of post wordt afgeleverd.

Recieve our personalised poster

Information on letter bombs

Een bombrief is een geïmproviseerd explosief (IED) dat eruit ziet als een normaal pakketje of brief. Een dergelijke dreigbrief kan ook een kogel, een biologische of chemische stof, straling of een cyberbom bevatten.

Aanslagen met bombrieven zijn bedoeld om geadresseerden te doden, verwonden of intimideren. Het versturen van een bombrief is een vorm van terrorisme. Een cyberbom is een uitzondering, deze is bedoeld om het bedrijf van binnenuit aan te vallen.